Toamna aduce o nouă sesiune de ecologizare a plajelor din Constanța: Mulțumesc! Plaja Ta, ediția a treia

   2023-10-18

   Constanța, 18 octombrie 2023 – În urma succesului înregistrat în anii precedenți, când sute de voluntari au curățat plajele din Constanța, inițiativa de ecologizare #Mulțumesc! Plaja Ta revine toamna aceasta cu o nouă ediție, pe 28 octombrie. Organizatorii încurajează comunitatea locală și turiștii să se alăture efortului de curățare a plajelor la sfârșitul sezonului estival.

   În 2022, 300 de voluntari s-au alăturat inițiativei de ecologizare a plajelor Modern, Neversea, Zoom Beach și Trei Papuci, reușind să colecteze aproximativ 3 tone de deșeuri precum pungi, capace, pahare și paie de plastic, dar și textile, mucuri de țigară și hârtie.

   Anul acesta, constănțenii și cei aflați la mare sunt invitați pe 28 octombrie, la ora 10.00, să se alăture acțiunii de ecologizare a plajelor, organizată de City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart, Asociația Act for Tomorrow și ZOOM Beach. Punctul de întâlnire va fi pe plaja Între Diguri, iar zonele care vor fi curățate sunt cele două golfuri dintre plaja Trei Papuci și plaja Modern.

   Voluntarii sunt invitați să se înscrie la acțiunea de ecologizare în avans, cu un mesaj trimis la adresa de e-mail infodesk@city-park.ro, în baza căruia își pot ridica kit-ul de ecologizare din partea organizatorilor de la Info Desk din City Park Mall.  

   #Mulțumesc! Plaja Ta, o campanie pentru plaje mai curate

   City Park Mall trage un semnal de alarmă asupra cantității de deșeuri de pe plajele litoralului românesc. Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2023, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, în topul celor mai murdare plaje se află cele din Municipiul Constanța, înregistrând un număr de 1.306 deșeuri, urmate de sectoarele din Saturn (1.095 deșeuri) și Năvodari (895 deșeuri).

   Totodată, principalul deșeu identificat rămâne în continuare plasticul, ceea ce reprezintă aproximativ 78% din totalul deșeurilor înregistrate.[1] Pe sectoarele de plajă curățate au fost identificate o cantitate semnificativă de mucuri de țigară, pungi de plastic, textile, precum și capacele de la sticlele de băuturi.[2][3]

   Campania de ecologizare „Mulțumesc! Plaja Ta” continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă? inițiat în august 2020, când au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall. Sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Ovidius Park.

   Natura unui MULȚUMESC!

   Inițiativa #Mulțumesc! Plaja Ta face parte din campania „Natura unui MULȚUMESC!”, un demers la nivelul tuturor centrelor comerciale din grupul NEPI Rockcastle care constă în implementarea unui sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeurilor menajere, reducerea plasticului și a risipei alimentare din food court-urile tuturor centrelor comerciale atât din România, cât și la nivel de grup.

   #ResponsiblyTogether

   Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului, implementate la nivel regional, inclusiv pe piața din România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (#ResponsabiliÎmpreună), platforma de responsabilitate socială a NEPI Rockcastle. #ResponsabiliÎmpreună reprezintă angajamentul asumat la nivel de grup, dezvoltat și implementat prin intermediul centrelor comerciale din portofoliul companiei, de a susține comunitățile locale, de a reuni și a promova inițiative care definesc pilonii strategiei de sustenabilitate a companiei, precum educația, comunitatea și protecția mediului.

    

   ***

    

   Despre City Park Mall

   Inaugurat în 2008, City Park Mall este principalul mall din oraș, punând la dispoziția vizitatorilor un mix de branduri de renume și opțiuni variate pentru petrecerea timpului liber. De la momentul deschiderii, centrul comercial și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 mp, găzduind peste 200 de magazine de modă, frumusețe, de sport, copii și timp liber. Printre acestea se numără și zeci de branduri exclusive. Calvin Klein, Intimissimi și Intimissimi Uomo, Reserved, Mohito, Guess, Tommy Hilfiger, Victoria Gallery, Calzedonia, Musette, Obsentum, Beautik Haute Parfumerie, Kiehl’s, MAC,  Il Passo, Magazinul Certificat LEGO, Zara Home, BSB, Teilor New Concept Store, Napapijri sunt doar câteva dintre brandurile care se găsesc numai la City Park Mall Constanța. Mixului de magazine i se adaugă și servicii variate precum Anastasia Beverly Hills, Epil Point, World Class, Locar Wash,  curățătoria 5asec, servicii de ceasornicărie și croitorie, precum și un punct de încărcare E-charge pentru mașinile electrice. De asemenea, în parcarea supraterană a centrului comercial, proprietarii de mașini Tesla au la dispoziție stații de încărcare Superchargers. În urma unui amplu proces de reconfigurare, City Park Mall pune la dispoziția clienților o zonă de food-court extinsă cu o gamă bogată de restaurante, un spațiu de relaxare (seating area) dublat, precum și peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe 2 etaje.

   City Park Mall a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 17 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România: Mega Mall București, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș, Ploiești Shopping City, Shopping City Râmnicu Vâlcea și Vulcan Value Centre..

   Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

   În 2021, City Park Mall a primit reconfirmarea Certificatului de Conformitate COVID-19 din partea Safe Asset Group (SAG). Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță.