Vrei un abdomen plat vara aceasta? Uite ce trebuie să faci!

Probabil de multe ori ți-a trecut prin gând că orice mănânci până la urmă te împiedică să ai un abdomen plat. Ei bine, nu e chiar așa… Senzația de balonare este de cele mai multe ori cauzată de alimentele nepotrivite, iar o selecție mai atentă a acestora poate contribui la efectul de abdomen plat… atât de mult dorit. Hai să vezi cam ce ar trebui să tai de pe lista de cumpărături sau să scoți din frigider, dacă ai de gând să te mândrești cu abdomenul tău pe plajă vara aceasta:

#Alimentele procesate și ambalate sunt nocive datorită cantităților mari de sodiu și zahăr pe care le conțin, însă pe lângă acest aspect există și un alt motiv pentru a le evita: conțin un adaos de trans grăsimi – considerat cel mai periculos tip de grasimi deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism. Grăsimile trans ajută la prelungirea termenului de valabilitate al produselor, însă provoacă de asemenea inflamarea și excesul de grăsime abdominală.

#Carbohidrați rafinați – Cine a zis că trebuie să renunți total la carbohidrați dacă vrei o siluetă zveltă? Important este să îi alegi pe cei potriviți! Carbohidrații rafinați care au nivel scăzut de fibre și valoare nutrițională, au dovedit că au contribuție în creșterea grăsimii abdominale, pe când boabele integrale ce conțin fibre o pot reduce.

#Alimentele care conțin amidon, bogate în carbohidrați, pot duce la balonare atunci când sunt digerate. Printre aceste alimente se numără pâinea, cerealele și pastele rafinate. Toate produc gaze intestinale. Tot din această categorie fac parte și cartofii și porumbul. Singurul aliment cu amidon care nu provoacă balonare este orezul.

#Laptele și produsele derivate conțin un tip de zahăr, cunoscut sub numele de lactoză. Acest zahăr poate fi dificil de digerat dacă organismul nu secretă suficiente enzime. Brânza, înghețata și laptele conțin lactoză și pot provoca balonare excesivă. Persoanele care suferă de intoleranță la lactoza trebuie să evite consumul de astfel de produse.

#Anumite fructe conțin un tip special de zahăr, denumit sorbitol, care provoacă balonare excesivă. Printre aceste fructe se numară prunele, piersicile și perele. Guma de mestecat fără zăhar sau bomboanele sunt îndulcite cu sorbitol și pot provoca balonare.

Pe lângă mâncare, mișcarea contribuie la un stil de viață sănătos. Antrenamentele pentru abdoment și talie recomandate de instructorii World Class Constanța te pot ajuta să topești grăsimile și să-ți recapeți încrederea în tine!

Vara aceasta alege să trăiești sănătos!