TRUCURI: Cum să faci curățenie de primăvară repede și eficient

Curățenia nu este pe lista nimănui de hobby-uri, iar să faci curat devine și mai enervant atunci când simți că ți-ai pierdut weekend-ul cu asta.
În încercarea de a îmbunătăți procesul de curățenie de primăvară, am citit sfaturile experților și am găsit cele mai utile trucuri pentru a face curățenie repede și eficient:
#1 – regula de bază pentru o curățenie eficientă este să începei cu o camera, termini de curățat complet acea cameră, apoi te muți în altă camera.

#2curăță într-o singură direcție. Indiferent dacă este de la dreapta la stânga, sau de la stânga la dreapta, în acest mod economisești timp.

#3 –  începe curățenia generală în bucătărie. Dă la o parte ce e vechi și creează spațiu pentru noutățile sezonului. Începe curățarea ficărui compartiment din dulapul de bucătărie, continuă cu frigiderul, cuptorul și termină totul cu plita și chiuveta.

#4suprafețele nu trebuie doar curățate ci și dezinfectate. După curățarea cu apă și detergent/săpun folosește soluții dezinfectante care să ajute la eliminarea microbilor.

#5plăcile de gresie sau de faianţă se pot face lună cu un produs de curăţare cu un PH neutru pe etichetă. O altă variantă este amestecul de bicarbonat de sodiu cu apă. Se toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în 8 sau 9 litri de apă şi se amestecă bine. Lichidul se aplică cu un mop obişnuit sau cu un mop cu burete şi apoi se şterge podeaua.

#6folosește lavetele de microfibră în locul prosoapelor de hârtie, acestea sunt mult mai eficiente, ieftine și pot fi reutilizate după curățare.

Pentru a nu petrece toată ziua la curățenie, produsele de bună calitate te vor ajuta să lași totul lună în urma ta. cora City Park Mall ți-a pregătit o gamă extinsă de produse și accesorii de curățenie la prețuri speciale!
produse-cora

 

Tehnologia vine și ea în ajutorul nostru cu electrocasnice și gadget-uri care ne ușurează procesul de curățenie. Noi am descoperit la Quickmobile City Park Mall acest roboțel minune care ne scutește de dat cu mopul:

Îl poți lăsa să termine curățenia și te poți bucura de o zi relaxantă la o cafea cu arome exotice. O poți găsi la Gloria’s Jeans Coffees City Park Mall!

Trucuri pentru menținerea curățeniei:

# buretele de bucătărie adună cei mai mulți microbi – schimbă-l cât mai des și nu uita să nu îl lași îmbibat în apă peste noapte.

# folosește folie de aluminiu pe aragaz, pe care să o arunci pur şi simplu când se murdăreşte. Îţi vei păstra aragazul ca nou şi nici nu vei pierde timp frecând la el.

# du gunoiul în fiecare zi, iar ca să scapi de mirosul neplăcut, toarnă în coş câteva linguri de bicarbonat de sodiu, o ceaşcă de oţet alb şi sucul de la o jumătate de lămâie. Lasă soluţia să acţioneze 10-20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece.

# ca să păstrezi ordinea, nu lăsa un lucru în altă parte decât la locul lui.Pentru că e puţin probabil să ai timp dimineaţa să faci ordine, pune-le pe toate la locul lor seara, înainte de culcare.