City Park Mall sprijină copiii din centrele de plasament și găzduiește lansarea proiectului „Mână cu Mână”

21/11/2017

City Park Mall sprijină copiii din centrele de plasament și găzduiește lansarea proiectului „Mână cu Mână”

City Park Mall, principalul centru comercial din Constanța, găzduiește miercuri, 22 noiembrie, lansarea oficială a proiectului artistic, „Mână cu Mână” – expoziție de fotografii realizate de fotograful Horia Manolache și ilustrate de Gabi Toma, care își propune să sprijine dezvoltarea socială și integrarea în comunitate a copiilor din centrele de plasament. Proiectul este derulat de Asociația United Hands România și Fundația Refresh, în colaborare cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 11:00, City Park Mall își invită vizitatorii la vernisajul expoziției fotografice „Mână cu Mână”, semnată de cunoscutul fotograf, Horia Manolache, și artista grafică Gabi Toma. Expoziția este parte a unui proiect mai amplu desfășurat în două centre de plasament din județul Constanța – Centrul de Plasament Antonio din Constanța și Centrul de Plasament Delfinul din Agigea, și își propune să atragă atenția asupra importanței integrării în comunitate a copiilor instituționalizați.

Fotografiile au fost realizate cu ajutorul copiilor din cele două centre de plasament: fotograful Horia Manolache a fotografiat mâinile micuților, iar Gabi Toma a ilustrat dorințele și proiecțiilor copiilor asupra vieții, familiei și societății.

Evenimentul va avea loc în piațeta liftului panoramic de la nivelul -1 din centrul comercial și va găzdui autorități locale, invitați speciali, dar și o parte dintre copiii implicați în proiect. Vizitatorii sunt încurajați să participe însoțiți de copii, pentru care centrul comercial a organizat diverse activități creative. De asemenea, participanții vor putea face și donații de minimum 10 lei pentru copiii celor două centre de plasament, prin cumpărarea unei felicitări. Ulterior, donațiile se pot putea face și online, pe website-ul www.ManacuMana.ro.

„Lucrările artistice, realizate cu, despre și pentru copiii din centrele de plasament, sunt o modalitate prin care aceștia își exprimă gânduri, sentimente, dorințe, proiectându-se în viitor. Adesea stigmatizați și priviți cu milă sau dispreț, acești copii sunt de fapt la fel ca orice alți copii ai comunității din care provin – o parte din viitorul societății locale. Este o responsabilitate a comunității să îi înțeleagă și să îi integreze. Campania Mână cu Mână vorbește despre copiii din centrele de plasament drept copii cu viitor, eroi pozitivi ai propriului destin. Fotografiile transmit emoție pozitivă, copiii având nevoie doar de un mic sprijin pentru a se integra mai bine în societate, ca viitori adulți.”, explică Razvan Iancu, Project Manager al proiectului Mână cu Mână și inițiator al platformei Copii cu Viitor, umbrelă sub care se vor derula în viitor și alte inițiative dedicate copiilor vulnerabili.

Campania Mână cu Mână vizează creșterea gradului de respect de sine al copiilor din centrele de plasament, dar și gradul de încredere în relația cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari și prin implicarea în evenimente asociate. De asemenea, campania își propune atragerea atenției comunității față de existența copiilor institutionalizați și înțelegerea corectă a nevoilor și perspectivelor acestora, alături de dezvoltarea unei relații mai puternice între comunitate și centrele de plasament.

Proiectul își propune să strângă fonduri atât prin intermediul website-ului www.manacumana.ro, cât și prin intermediul a numeroase expoziții și evenimente, care să susțină derularea de programe pentru copiii centrelor de plasament: excursii, tabere, cursuri, diverse activități cu scop recreațional, educațional și cultural.

Mai multe informații despre campaniile și evenimentele de la City Park Mall Constanța, pe pagina de Facebook a centrului comercial și pe site-ul city-park.ro.

———————

Despre City Park Mall

Inaugurat în 2008, City Park Mall este principalul centru comercial din Constanța, cu un mix complet de branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse în premieră pentru constănțeni, și opțiuni de petrecere a timpului liber.

City Park Mall se adaptează în permanență nevoilor clienților săi, oferindu-le cea mai avansată experiență de shopping și divertisment din Constanța. Vizitatorii pot viziona filmele preferate în singurul cinematograf cu tehnologie 4Dx din oraș și pot face sport într-o sală ultramodernă World Class, dotată cu piscină semiolimpică și echipamente de ultimă oră.

Față de momentul deschiderii, galeria City Park Mall și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 de mp, găzduind în prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese. City Park Mall se află într-un proces de reconfigurare, ce presupune extinderea zonei de food-court, dublarea spațiului de relaxare (seating area), precum și construirea a peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe două etaje.

Sari la bara de unelte

Esti sigur ca vrei sa dezactivezi contul?

Dezactivează

Pentru a avea acces la această funcţionalitate, trebuie să te loghezi.

Conectează-te cu Facebook

sau

Autentificare

Înregistrare

Unde îl salvăm? Alege colecția

Creează o colecție nouă
Colecțiile tale

Înapoi

Please turn your device to portrait