Scurta istorie a iPhone-ului

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când regretatul Steve Jobs a revoluționat lumea tehnologiei lansând iPhone – cel mai de succes telefon mobil.

Totul a început cu nevoia personala a lui Steve Jobs de a avea un device care să îl ajute să fie mai productiv zi de zi. Practic, vizionarul american a creat un produs pentru sine care a devenit mai apoi iubit de milioane de oameni pe tot globul.

În 2007 a fost lansat iPhone-ul original care nu avea tastatura normală ci un ecran capacitiv de 3,5 inch. Camera era destul de slabă, iar la acea vreme nu se puteau instala aplicații pe telefon.

iphone 3g

Apoi, un an mai târziu a apărut iPhone 3G care aducea viteza mai mare la navigarea pe internet și App Store, un magazin virtual de unde se puteau descărca aplicații.

În 2009 Apple lansează iPhone 3GS introducând linia de telefoane „S” adică ediție specială. La vremea respectivă Apple a denumit astfel telefonul spunând chiar la prezentarea oficială că denumirea înseamnă viteză. (Speed = viteză in limba engleză).

2010 înseamnă lansarea lui iPhone 4 care schimbă total linia de design de până acum. Telefonul este construit din sticlă și metal și are colțuri pronunțate. Se renunță la plasticul de pe spate și la liniile curbe. La acea vreme era cel mai subțire telefon din lume! Iphone 4 a fost produs pentru cea mai îndelungată perioadă de timp de către Apple cu toate că a fost și cel mai controversat model datorită problemelor de semnal.

iphone 4

În 2011 a venit vremea lui iPhone 4S care a adus la viață noul asistent virtual al celor de la Apple, respectiv Siri. Posesorii de iPhone au fost uimiți să poată vorbi cu telefonul mobil cerând informații despre starea vremii, trafic sau bursă.

Între anii 2012 și 2016 au apărut primele telefoane sub îndrumarea lui Tim Cook, respectiv iPhone 5, iPhone 5C si 5S.
Telefoanele din epoca Tim Cook nu au reușit sa revoluționeze industria domeniului însă vânzările au fost într-o continuă creștere demonstrând cererea imensă pentru aceste telefoane.

iphone 5

Primele telefoane care au schimbat complet gândirea celor de la Apple dar și a clienților au fost iPhone 6 și 6S acestea având o formă total diferită față de ce oferise gigantul american până atunci. Ecranul mai mare, camera mult îmbunătățită și faptul că telefonul venea în doua dimensiuni diferite (iPhone 6 Plus si 6S Plus) au făcut ca aceste modele sa aibă vânzări record.

iphone 6

Anul trecut s-a lansat cel mai recent model, iPhone 7 împreună cu iPhone 7 Plus care au reușit să țină stindardul venind cu inovații cum ar fi rezistența la apă, sunetul stereo și cameră duală (valabil pentru 7 Plus) cu lentilă telephoto.

iphone 7

Anul acesta s-au lansat iPhone 8 și iPhone X care aduc îmbunătățiri simțitoare față de modelele mai vechi: ecran OLED, cameră duală cu stabilzare optică, încărcare rapidă și wireless și multe altele. iPhone 8 va fi disponibil în România pentru pre-comandă din 15.09 și în magazine din 22.09, iar iPhone X va fi la pre-comandă din 27.10 și în magazine din 03.11.2017.

În City Park Mall vei putea găsi noul model de telefon de la Apple în magazinele:

Spor la cumpărături și la alegerea culorilor.