City Park foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Rețeta săptămânii: Paste cremoase cu mix de ciuperci la cuptor

16 septembrie 2017
kitchen-shop-paste

Pastele sunt foarte uşor de preparat şi sunt ideale pentru momentele în care nu ai timp de gătit. Pastele cremoase cu ciuperci se pretează atât ca fel principal pentru masa de prânz, cât şi pentru cină. Condimentele adăugate vor conferi acestor paste o aromă specială, potenţată de parmezan şi smântână, ce completează perfect textura moale şi consistentă a ciupercilor, rezultând un preparat cu adevărat delicios!

Ingrediente:

  • 350 gr de paste scurte;
  • 600 gr amestec de ciuperci, feliate nu foarte subţire;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 şalote mari, feliate subţire;
  • 2 linguri de coniac;
  • 2 linguriţe de frunze de cimbru proaspăt, tocate fin;
  • 1/4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat;
  • 250 gr de caşcaval măturat sau parmezan;
  • 300 gr smântână;
  • 150 gr de iaurt gras;
  • puţin unt;
  • sare şi piper.

Mod de preparare:

Pasul 1:
Preâncălzeşte cuptorul la 190°C.

Pasul 2:
Unge cu unt o tavă de cuptor încăpătoare.

Pasul 3:
Umple o oală mare pe jumătate cu apă şi adaugă 2 linguri de sare. Aşează pe foc rapid şi adu la punctul de fierbere.

Pasul 4:
Adaugă pastele, amestecă şi lasă-le să se fiarbă pe 3 sferturi din timpul total conform instrucţiunilor de pe pachet.

Pasul 5:
Într-o tigaie adâncă, încălzeşte uleiul de măsline. Adaugă shalotele şi un vârf de sare şi găteşte timp de 3 minute, până când acestea se înmoaie şi încep să devină translucide.

Pasul 6:
Adaugă ciupercile şi încă puţină sare şi găteşte, amestecând, timp de aproximativ 5 minute sau până când ciupercile încep să îşi lase zeamă.

Pasul 7:
Adaugă coniacul, cimbrul şi piperul negru şi continuă să găteşti 2-3 minute.

Pasul 8:
Într-un castron mare, amestecă jumătate din cantitatea de caşcaval/parmezan şi toată smântâna şi iaurtul. Se adaugă amestecul de ciuperci şi se amestecă, apoi se adaugă şi pastele.

Pasul 9:
Se condimentează cu sare şi piper după gust. Toarnă amestecul în tava pregătită şi presară-l cu caşcavalul/parmezanul rămas.

Pasul 10:
Coace-l în cuptor ~30 minute până ce suprafaţă devine maro aurie. Se serveşte imediat.

Pentru ca rețeta să îți iasă perfect, folosește cele mai utile ajutoare de bucătărie de la Kitchen Shop City Park Mall.
#Râșnită piper
rasnita-piper-kitchen-shop
#Set inox pentru fiert pastele
set-fiert-paste
#Tavă rezistentă la variații de temperatură
tava-kitchen-shop
#Tigaie
tigaie-kitchen-shop

Sursa: pentrugatit.ro

Abonează-te la newsletter-ul City Park Mall

Mă abonez
Adresa de e-mail nu este corectă
Dacă ți-a plăcut acest articol,
urmăreşte City Park Mall pe Facebook

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă

Property of