City Park foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Meniul perfect de Crăciun. 2 rețete super yummy!

22 decembrie 2016
retete-craciun

Ciocolată și prăjituri, vin sau spumant, preparate tradiționale sau delicate din carne – toate sunt parte a sezonului festiv. Când vine vorba de masa de Crăciun, fie că preferi preparatele tradiționale sau mai puțin tradiționale, ingredientele de calitate sunt cele care pot face diferența. Cumpărăturile la Cora City Park Mall te ajută să te pregătești cu cele mai alese și bune ingrediente pentru masa de Crăciun.

Pentru că deja ni s-a făcut poftă, îți propunem să te inspiri din rețetele de mai jos.

Pulpă de curcan la cuptor

pulpa-curcan-cuptor

O friptură rumenită bine, condimentată puternic cu rozmarin și învelită într-o pătură de bacon, care nu o lasă să se usuce la cuptor. Va fi gata fără prea mult efort și poate fi felul principal pentru orice prânz sau cină.

Ingrediente
piper, sare, 200 gr bacon, rozmarin ,800 gr carne de curcan (o pulpă superioară), 1 pahar de vin alb, 3 căței de usturoi (sau sare de usturoi)

Metoda de preparare

Spală pulpa de curcan și șterge-o cu un prosop de bucătărie. Condimentează carnea cu sare, piper și rozmarin și așeaza-o într-un vas termorezistent. Toarnă vinul pe lângă pulpă.
Taie cățeii de usturoi în 2-3 părți, baconul în felii subțiri și pune-Ie în vas peste pulpa de curcan.
Pentru a te asigura că vei mânca o friptură suculentă, adaugă și o cană de apă.
Lasă la cuptor, la foc mediu, timp de o oră și jumătate.

Tort purpuriu – red velvet

tort-red-velvet

Un desert cu care vei impresiona cu siguranță pe toată lumea și care va fi piesa centrală a mesei de Crăciun.

Ingrediente:
frișcă lichidă, mascarpone, cremă de brânză, bicarbonat de sodiu , oțet, iaurt, ouă, zahăr, unt, cacao, sare, faină
Pentru blat:

  • 250g faină albă cernută
  • ½ linguriță sare
  • 2 linguri cacao
  • 115g unt nesărat la temperatura camerei
  • 300g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 240ml iaurt / lapte bătut
  • 2 linguri colorant alimentar roșu (poți folosi suc proaspăt stors de sfecla roșie sau vișine)
  • 1 linguriță otet
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 220g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 220g Mascarpone la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 115g zahăr pudră cernut
  • 360ml frișcă lichidă (peste 30% grăsime)

Mod de preparare:

Pregătește blatul. Încinge cuptorul la 180C și unge cu unt doua forme rotunde cu pereti detasabili cu diametrul 23cm. Pune la baza lor hârtie de copt. Combină făina, sarea și cacaua într-un bol.

Într-un alt bol, bate cu mixerul untul până când devine o spumă. Adaugă zaharul și continuă să mixezi până când acesta se dizolvă. Încorporează și extractul de vanilie.

Amestecă separat iaurtul cu 2 linguri colorant alimentar. Acum adaugă alternativ din amestecul de faină și din cel cu iaurt în bolul cu unt și continuă să mixezi până când sunt încorporate toate ingredientele. Dizolvă bicarbonatul de sodiu în oțet și încorporează-l în aluat.

Împarte aluatul în cele 2 tavi și nivelează bine cu o spatulă. Coace blaturile timp de 25-30 de minute sau până când trec testul scobitorii. Lasă-le să se răcească în forme timp de 10 minute. După ce le scoti și s-au răcit complet învelește-le în folie alimentară și pune-le la frigider câteva ore sau peste noapte.

Pregătește crema:

Amestecă cu mixerul crema de branză și mascarpone, adaugă zahărul și extractul de vanilie, apoi adaugă treptat frișcă lichidă. Bate până când are o consistență suficient de tare încât să o poți întinde usor.

Poți bate și separat frișca pe care să o incorporezi apoi în amestecul de brânză. Ajustează consistența și gustul adăugând zahăr sau cremă de brânză.

Asamblare:

Taie fiecare blat în două pe orizontală pentru a obține 4 straturi de blat. Întinde între ele crema și apoi acoperă întregul tort cu cremă de brânză. Poți decora cu ciocolată topită sau fulgi de cocos.

Vino la Cora City Park Mall și descoperă ingredientele perfecte pentru masa ta de Crăciun!

Sursa: Foodstory.ro 

Abonează-te la newsletter-ul City Park Mall

Mă abonez
Adresa de e-mail nu este corectă
Dacă ți-a plăcut acest articol,
urmăreşte City Park Mall pe Facebook

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă

Urmărește-ne și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă

Property of