Destinații de vis: Grecia, tărâm minunat în alb și albastru

Deşi lumea încă vorbeşte de criza economică din Grecia, nimic nu poate spulbera farmecul insulelor sale. Înconjurată de trei mări – Ionică, Egee şi Mediterană – Grecia e un important nucleu de cultură antică, dar şi o destinaţie perfectă de vacanţă, chiar şi pentru cel mai greu de mulţumit turist!

Iată o listă cu insulele cele mai vizitate şi ce au ele mai bun de oferit:

Corfu

1

Pe coasta de nord-vest a Greciei şi a doua ca mărime dintre insulele ionice, Corfu ţi se întipăreşte în minte cu superbul golf Agios Georgios şi oraşul destinat petrecerilor până dimineaţa, Cavos.

 

Creta

2

Cea mai mare insulă grecească are un relief foarte variat, de la plaje cu cel mai fin nisip, până la Munţii Albi, unde legendele Olimpului spun că acolo s-ar fi născut Zeus. E un centru important al culturii cretane, cu Palatul din Knossos şi Muzeul Arheologic Heraklion.

 

Rodos

3

La nord-est de Creta şi aproape de ţărmurile Turciei, conţine una dintre cele şapte minuni ale lumii antice: Colosul din Rodos. Pe lângă porţia de istorie pe care o oferă, plajele cu nisip auriu au acces la apele calde ale Mării Egee.

 

Zakynthos

4

A treia cea mai mare insulă de la Marea Ionică, Zakynthos este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă. Plaja Navagio este peisajul cel mai cunoscut pe insulă, izolată de către parapeţii de piatră albă şi totodată casa unei vechi epave care s-a aventurat în colţişorul de paradis acum multă vreme.

Ţi-am făcut poftă de concediu în stil elen? Vino la agențiile de turism TUI TravelCenter sau Christian Tour din City Park Mall Constanța să găsești cel mai bun pachet pentru vacanța de vară!