Cum să îți îngrijești tenul toamna

Dacă te preocupă în mod constant aspectul pielii tale, atunci știi că trecerea de la un anotimp la altul presupune resetarea rutinei de îngrijire. Astfel, trebuie să renunți la unele produse cosmetice în favoarea altora și să te aliniezi cu responsabilitate unor reguli de beauty care să țină la distanță factorii de mediu agresivi (raze ultraviolete, temperaturi excesive, poluare, vânt etc.).
După ce ai profitat la maximum de sezonul estival, pielea ta (care a fost agresată de soare) are nevoie de o regenerare efectuată ca la carte. Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm, de regulă, în prezent constă în senzația de uscăciune, pe care o resimți preponderent în zona tenului, deoarece aici pielea este mai sensibilă.
Evident, nici corpul nu scapă de neplăceri: mâinile, coatele, genunchii și chiar și spatele pot suferi la acest capitol. Noi îți furnizăm toate detaliile de care ai nevoie, astfel încât toamna să nu te ia pe nepregătite.

EXFOLIEREA FACE DIFERENȚA
Orice ritual de skincare trebuie să debuteze obligatoriu cu o exfoliere precisă. Apelează la produse cu formule delicate, gentile, pentru ten, și la texturi ceva mai abrazive pentru corp.  Efectuată o
dată pe săptămână, procedura te asigură că toate celulele moarte și impuritățile de la suprafața pielii.

REGENERAREA ESTE CHEIA
Toamna este momentul ideal în care tu poți să o ajuți să se refacă în totalitate, deci bazează-te cu încredere pe produse cosmetice care contribuie la procesul de regenerare celulară, astfel încât epiderma să producă mai mult colagen și elastină.

HIDRATARE ȘI IAR HIDRATARE
Medicii dermatologi recomandă înlocuirea formulelor hidratante lejere cu cele cu formule mai onctuoase, astfel încât elasticitatea pielii să fie menținută corespunzător.

NU RENUNȚA LA FPS
Deși acum soarele nu te mai lovește cu aceeași putere, radiațiile solare sunt în continuare periculoase. Reține că razele UVA, cele responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii, sunt prezente în
atmosferă pe tot parcursul anului, ele pătrunzând chiar și printr-o pătură densă de nori. Dacă nu vrei să ții la îndemână crema de protecție solară, este de ajuns să cauți produse clasice de îngrijire
(sau de machiaj, de ce nu?) care să conțină și filtru UV.

ADIO, RIDURI
Este momentul să reîntroduci în terapia de îngrijire produsele care conțin retinol. După pauza din timpul verii (sub influența soarelui, derivatele din vitamina A devin agresive cu tenul), este din nou timpul să te gândești la riduri. Sau, mai exact, la cum să le ții departe de chipul tău. Studiile au arătat că retinoizii acţionează la nivel celular, stimulând reproducerea corectă a celulelor. De fapt, acesta este unul dintre rolurile esenţiale ale vitaminei A în organism. De asemenea, retinoizii stimulează producţia de colagen, proteina care oferă elasticitate pielii.