Cum să faci mișcare când nu ajungi la sală

Programul haotic din fiecare zi nu ne permite foarte des să avem grijă de noi înșine. Ne împartem timpul între familie și birou, activități obligatorii precum cumpărăturile sau ședințele cu părinții și rapoartele ce trebuie predate cât mai repede.

Cu toate aceste lucruri, ultimul lucru la care te gândești este cum să îți faci timp pentru a ajunge la sală. În niciun caz nu trebuie să renunți la sport, însă atunci când nu poți pleca de acasă poți înlocui ora de aparate cu ale exerciții la îndemână. Iată ce îți propunem!

 

Sărituri cu coarda

Un joc al copilăriei poate deveni un exercițiu cardio foarte intens. Dacă nu ai o coardă acasă sau nu ai spațiu, poți foarte bine să mimezi tot procesul: ține mâinile apropiate de corp la nivelul șoldurilor și sari ca și când treci peste o sfoară imaginară.

 

Flotări

Flotările sunt cea mai bună metodă de a-ți întări mușchii brațelor atunci când nu ai greutăți. Poți face flotări din genunchi sau sprijinit de perete, dacă ești la început, apoi crește numărul gradual în fiecare zi.

 

Abdomene și genuflexiuni

Aceste 2 exerciții le poți practica oriunde, chiar și la birou când ai puțin timp liber. Seturi de câte 10 – 20 nu dureaza foarte mult și pot reprezenta o pauză sănătoasă când simți nevoie să te ridici de la birou.

 

Scările

Poate nu ai timp să te oprești din nimic, dar poți urca și coborî scările în fiecare zi când pleci sau ajungi acasă. Probabil că nu ți se pare că vor face diferența însă pe termen lung vei simți o schimbare, mai ales când ajungi din nou pe bandă la sală.

 

Menaj

Dacă dai cu mopul arzi 240 de calorii pe oră, iar gătitul te scapă de 150 de calorii pe oră. Activitățile de care nu prea ai cum să scapi, cum ar fi menajul casei, pot deveni un workout foarte bun.

 

Fie că nu vei renunța la sală sau alegi să faci mișcare de acasă, ai nevoie de echipamentul potrivit și mai ales de o pereche de pantofi sport rezistenți. City Park Mall Constanța îţi pune la dispoziţie cele mai bune magazine cu articole sportive, precum Nike și Adidas!