Cum alegi cărțile pe care le faci cadou prietenilor

De foarte multe ori, o carte e alegerea cea mai facilă când trebuie să faci un cadou, dar nu ai prea multă inspirație. Asta nu e un lucru rău, cum ar spune un citat de pe Facebook, „fiecare carte citită e încă o viață trăită”, însă dacă dai cadou o carte doar pentru că trebuie să dai ceva, orice, asigură-te măcar că e o carte bună și se potrivește cu interesele celui care o primește.

Am pregătit o listă cu o parte dintre noutățile editoriale ale lunii mai (pe care le găsiți în City Park, în Cărturești) și le-am împărțit pe interes. Ca să poți alege mai ușor cui, ce carte să oferi.

 

Pentru cineva interesat de istorie româniei

26-407779-Coperta_fata

Noul volum scris de Lucian Boia – Cum s-a românizat România (Editura Humanitas) vorbește despre influențele istorice care au dus la formarea poprului român așa cum îl știm azi. Controversată, cartea aruncă o lumină nouă asupra câtorva momente importante din trecutul României.

 

Pentru cineva pasionat de sport

26-407436-Coperta_fata

Autobiografia lui Nick Bollettieri – Changing the game (Editura Publica) e povestea unuia dintre cei mai cunoscuți antrenori de tenis din istorie. 10 dintre jucătorii antrenați de el au ajuns numărul 1 mondial (Andre Agassi, Serena Williams, Maria Șarapova, printre alții). Un volum perfect pentru fanii tenisului, reactivați de succesul Simonei Halep.

 

Pentru cineva fascinat de Asia

26-407134-Coperta_fata

Parte din opera unuia dintre cei mai de succes scriitori chinezi contemporani, Su Tong, Lumea orezului (Editura Humanitas Fiction) e o poartă spre o lume fascinantă, dură, dar și plină de compasiune.

 

Pentru cineva pasionat de povești de dragoste

26-407410-Coperta_fata

Iubirile dintre fețele regale fascinează încă din Evul Mediu, iar povestea scrisă de Carolly Erickson – A treia regină (Editura Litera), urmărește destinul lui Jane Seymour, marcat de iubirea Regelui Angliei, Henric al VIII-lea.

 

Pentru un adept al misterelor istorice

26-407096-Coperta_fata

Brad Meltzer – Cercul Cavalerilor (Editura RAO) urmărește povestea unui arhivist care încearcă să găsească un fir roșu între 6 atentate la viața președinților SUA (dintre care 4 au reușit). Un thriller istoric care te pune pe gânduri.

 

Vino și alege carte potrivită fiecărui prieten, șef sau coleg din librăria Cărturești din City Park!