Cannes 2017 by Cristina Bazavan: Cele mai chic ținute de pe covorul roșu

Bună,

Mă numesc Cristina Bazavan, sunt jurnalist și sunt printre norocoșii care au fost în viața aceasta și la o ceremonie a premiilor Oscar, dar și la o ediție a Festivalului de film de la Cannes.

Anul acesta, City Park Mall mi-a propus un experiment provocator pentru mine și, sper, o experiență frumoasă pentru voi: voi alege câteva dintre ținutele de pe covorul roșu de la Cannes și voi căuta haine și accesorii care să transmită aceeași atmosferă, care să vorbească despre tendințele pe care le intuiesc în alegerile vedetelor.

Nu sunt stilist, sunt o femeie obișnuită (poate doar cu puțin mai multă educație vizuală, pentru că am lucrat mulți ani pentru o revistă dedicată femeilor) și sper că exercițiul meu vă va inspira și vă va da încredere să încercați și voi să vă construiți, cu hainele și accesoriile pe care le găsiți la noi, ținute super elegante, „ca de covorul rosu”.

bazavan by andrei tanase web

*

România este foarte atașată emoțional de festivalul de film de la Cannes (suntem aproape în fiecare an câștigători la una dintre secțiuni) și avem la București, grație lui Cristan Mungiu, o săptămână de proiecții ale filmelor de la Cannes care altfel nu ar ajunge în cinematografele de la noi.

Cristian Mungiu, câștigător al marelui premiu Palme d’Or cu exact zece ani în urmă, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, este anul acesta președintele juriului competiției de scurt metraje.

Dar legăturile cu România la această ediție a festivalului merg și mai departe. În juriul pentru competiția mare se află regizorul coreean Park Chan-WOOK, care a fost invitatul special al festivalului Anonimul 2016, același festival care anul acesta îl aduce în Deltă, la Sfântu Gheorghe, pe Michel Franco, câștigător al Un Certain Regard 2012 și al Premiului pentru Scenariu Cannes 2015 (care este și anul acesta în competiția Un Certain Regard).

Nu mai menționez aici multele premii luate de cineaștii români la Cannes, dar spun încă o dată că, pentru noi, e mereu un motiv de mândrie și de bucurie când începe acest festival.

*

Reîntorcându-mă la modă și la experimentul meu, am ales câteva ținute care vorbesc despre eleganță și rafinament și care pot fi adaptate și pentru evenimente mai puțin grandioase decât ceremonia de deschidere a unui mare festival de film.

Din categoria rochiilor clasice pentru covorul roșu, am ales două superbe rochii purtate în prima seară a festivalului. Una neagră cu inserții de catifea purtată de actrița de origine chineză, Wang Luodan, și una roșie purtată de Sara Sampaio, modelul portughez cunoscut din prezentările Victoria Secret.

pic

 

Astfel rochii de rochii super elegante, pefecte pentru baluri și ocazii formale, sunt cel mai bine puse în valoare de bijuterii cu diamante și pietre prețioase, pe care le găsiți orcând la bijuterie Teilor din City Park Mall.

coliere

Una dintre rochiile care mie mi-au plăcut cel mai mult este cea pe care a purtat-o Alba Rohrwacher. E superbă în simplitatea și execuția ei geometric perfectă. E o rochie Valentino Haute Couture, a fost accesorizată cu bijuterii Chopard (vorbesc, desigur, de rochia albă lungă, doamna îmbrăcată în rochia scurtă argintie este Charlotte Gainsbourg).

1

Rafinamentului unei astfel de rochii albe, minimaliste, lucrate impecabil, i se potrivesc perfect bijuteriile simple cu diamante de la Teilor.

teilor

 

Pentru ultimul meu exercițiu din această serie (vor mai fi câteva articole până la sfârșitul festivalului), am ales o salopetă care mi-a plăcut foarte mult. Îmi cer scuze, nu știu cine este doamna care o poartă (dacă știe cineva, îi ofer un premiu pentru ajutor).

salo

 

Salopeta va fi vedetă în vara asta și, dacă vă uitați cu atenție, găsiți deja nenumărate variante și în magazinele noastre. Eu am ales pentru demonstrație o variantă de salopetă de purtat la birou sau la un cocktail, pe care o găsiți la Victoria Gallery  City Park Mall.

rhea-costa-victoria0gallery

 

Pentru această primă întâlnire, mai am o mică observație: m-am uitat cu atenție la chipurile doamnelor de pe covorul roșu. Toate au fost machiate în culori naturale, ușoare, fără extravaganțe și „transformări în personaj de teatru”. Puteți obține un efect natural asemănător cu paleta de culori Sephora lansată pentru această vară.

sephora

*

Dincolo de orice exercițiu, cred că haina pe care o purtăm trebuie să fie o prelungire a trupului și personalității noastre. Uneori, oricât de mult ne-ar plăcea o ținută, ar trebui să fim oneste și să realizăm că nu e potrivită pentru noi. Dar la fel de bine, cu zâmbetul în suflet, să intrăm în magazine gândind că vom găsi întotdeauna ceva care să ne pună pe noi, ca femei, în valoare, indiferent de trenduri.

Să fiți frumoase și curajoase, vă doresc!

CB