6 greșeli pe care le faci când îți alegi pantofii de vară

Vara este în toi la fel și abundența de pantofi în care să ne răsfățăm picioarele. Dar în goana noastră după cei mai frumoși pantofi trebuie să luăm în calcul ce consecințe are pentru sănătate o pereche de pantofi nepotrivită.

Pentru că magazinele de pantofi din City Park Mall au super reduceri în această perioadă, v-am pregătit un mic ghid care să vă ajute să alegeți cea mai potrivită pereche de pantofi pentru vară. Uite ce trebuie să evitați atunci când vă alegeți pantofii pentru vară:

#1 – talpa este prea îngustă 

Purtarea pantofilor a căror tălpă este prea înguste pentru picioarele tale creează o impresie neplăcută. În plus, acest lucru poate contribui la deformarea articulațiilor piciorului.

#2 – pantofi care nu se potrivesc cu curba tălpii piciorului 

Atunci când curba piciorului și curba tălpii încălțămintei nu se potrivesc piciorul nu se sprijină pe întreaga suprafață a pantofului, ci numai pe cele două extremități: cel sub călcâie și cel sub piciorul piciorului. Purtarea acestor tip de pantofi cauzează probleme de circulație a sângelui, transpirație excesivă și dureri ale picioarelor.

#3 – talpa este prea mare

Tăiurile excesiv de lungi sunt o caracteristică comună a sandalelor tip flip flop. Cu astfel de încălțăminte, distanța dintre vârfurile degetelor de la picioare și marginea din față a tălpii este de obicei prea mare pentru confort. Distanța obișnuită nu ar trebui să fie mai mare de 1 cm. Aceasta reprezintă marja de libertate a piciorului în interiorul pantofului. Atunci când marja este prea mare, mersul pe jos devine ciudat și nesigur și poate provoca boli de țesuturi și articulații.

#4 – talpa este prea îngustă

Atunci când talpa sandalelor este prea îngustă trebuie să te sprijini în mod constant pe degetele de la picioare. Acest lucru înseamnă că mușchii rămân tensionați tot timpul, iar greutatea este distribuită neuniform. De asemenea, aveți riscul de a rupe un călcâi și de a suferi un prejudiciu urât. Când încerci pantofi noi, nu uita să te orientezi pe cel mai în față punct al piciorului.

#5 – pantofi care nu sunt realizați din materiale naturale

În lunile de vară, este recomandat să purtați pantofi din materiale naturale, cum ar fi piele sau textile. Purtarea de pantofi din materiale sintetice pe vreme caldă poate fi periculoasă pentru sănătatea dvs., deoarece temperaturile ridicate determină diferite componente chimice să interacționeze cu pielea. În plus, astfel de pantofi au o ventilație slabă a piciorului, ceea ce poate duce la infecții fungice, frecare și leziuni.

#6 – purtarea pantofilor închiși pe timp de vară

În timpul verii, purtarea pantofilor închiși (cum ar fi mocasini și loafers) fără șosete duce la transiparție excesivă. Se recomandă purtarea acestor încălțăminte cu șosete. Dacă este prea cald pentru ciorapii obișnuiți, utilizați șosete sepeciale de vară, din materiale naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *