5 sfaturi pentru amenajarea camerei bebelușului

Din momentul în care ai aflat ca ești însărcinată una dintre preocupările permanente pe care le ai este cea legata de cum o să pregătești casa pentru bebeluș. De la soluții de protecție, până la accesorii drăgălașe, toate fac parte din ritualul de pregătire al viitorilor părinți pentru noua etapă din viața lor.

Atunci când vine vorba despre aranjarea camerei în care bebelușul își va petrece următorii ani din viață trebuie să ținem cont de câteva reguli:

1 – pentru vopsirea camerei nu trebuie să fim atenți doar la nuanța potrivită ci și la tipul de vopsea folosit, iar specialiștii ne recomandă folosirea unei vopsele non-toxice.

2 – pătuțul pentru bebeluși este prima piesă de mobilier pe care o cumpără viitori părinți, iar atunci când îl alegi trebuie să ai în vedere că acesta trebuie să: aibă colțuri rotunjite și margini netede, să fie solid și stabil, fără părți care ar putea răni copilul atunci când sunt detașate. Recomandat este să optezi pentru un pătuț din lemn.

patut

Pătuț din lemn pentru bebeluși – Mothercare

3 – lenjeria și accesoriile pentru pătuț trebuie să fie din materiale de calitate care să nu irite piele bebelușului.

4 – masa de înfășat nu trebuie să fie neapărat o piesă de mobilier în sine. Poți opta pentru măsuțe moderne, detașabile, care se potrivesc perfect pentru a fi așezate deasupra pătuțului sau pe alte piese de mobilier.

masa-infasat-patut

Top pentru înfășat bebelușii – Mothercare

5 – accesoriile și jucăriile pentru bebeluși nu trebuie neglijate. Majoritatea viitorilor părinți fac greșeala de a alege jucării mai ieftine dar de proastă calitate, care le pot face mai mult rău decât bine nou-născuților.

Până la 6 luni este recomandat să alegi jucării care îi stimulează dezvoltarea simțurilor și motricitatea. Astfel, micuțul va prefera jucării care să producă zgomote, jucării pentru dentiție dar și jucării rezistente la șocuri.

jucarie-bebelus-mothercare-1

Jucărie Baby Einstein cu activități pentru bebeluși – Mothercare

jucarie-bebelus-mothercare-2

 

Senzori pentru încheieturi care încurajează mișcarea – Mothercare

5 – zona specială pentru descoperit lumea este importantă întrucât reprezintă zona în care poți să te joci cu cel mic iar el poate să își dezvolte abilitățile motrice.

zona-activitati-bebelus-mothercare-1

Baby Einstein 5-in-1 Journey of Discovery Gym – Mothercare

Vino și tu la Mothercare City Park Mall (Nivel -1) să descoperi accesoriile și jucăriile perfecte pentru camera bebelușului tău!

In plus, în perioada 3-19 noiembrie, ai Mid Season Sale la mothercare. Vezi oferta aici.