3 trucuri simple pentru conturarea feței

Indiferent că ai fața rotundă, pătrată, alungită, sau că Mama Natură te-a înzestrat cu forma feței ideală – cea ovală – îți vei pune cel mai bine în valoare frumusețea chipului dacă te folosești de așa-numita „tehnică de contouring”. Nu e nimic complicat, ai nevoie doar de o pudră bronzantă și să cunoști câteva trucuri de machiaj care, odată ce ajungi să le stăpânești, vor face ca fața ta să pară mai sculpata și mai suplă!

 

Definește-ți ochii

Primul lucru pe care trebuie să-l reții când vine vorba de conturare este să folosești farduri în texturi mate și nuanțe reci. Acestea absorb lumina, estompând în mod natural umbrele pe care structura osoasă le formează inevitabil pe chipul tău. Dacă nu-ți definești deloc ochii și conturezi doar bărbia și pomeții, fața nu va fi perfect echilibrată. Aplică, așadar, pudră de contur sau un fard de pleoape mat nude pe pleoapa superioară, estompând bine produsul cu ajutorul unei pensule moi, mai ales în zona pliului ochiului.

 

Definește bărbia

În primul rând, e nevoie să adaugi puțină lumină sub bărbie, deoarece inevitabil acolo se formează umbre inestetice. Folosește o pensulă specială pentru conturul feței (de regulă, este unghiulară, cu peri moi), ia puțină pudră pe vârful pensulei, scutur-o dacă e nevoie pentru a îndepărta excesul, și trasează conturul maxilarului, de la o ureche la alta, insistând pe zona de sub bărbie.

 

Definește clavicula

Fața va părea întinerită și mai luminoasă dacă ai grijă și de zona de sub bărbie. Folosește o pensulă cu vârf ascuțit pentru a desena cu pudră contur sau bronzantă un V discret de-a lungul gâtului, care să atragă atenția asupra claviculei. Ia puțină pudră pe vârful pensulei și aplică produsul pe oasele claviculei și puțin deasupra lor. Vei desena o săgeată îndreptată cu vârful în jos, care va distrage atenția de la grosimea gâtului și lățimea umerilor. Pentru a accentua și mai mult conturul feței, folosește puțin highlighter deasupra fiecărui contur trasat.

Vino la Douglas Parfumerie în City Park Mall Constanța și alege-ți produsele preferate!