3 sfaturi utile pentru alegerea pantofilor sport perfecți

Ești în căutarea pantofilor sport perfecți sau pur și simplu îți dorești să descoperi ce trebuie să faci ca să poți avea grijă de picioarele tale? Noi am cercetat și am pregătit pentru tine 3 sfaturi utile pentru alegerea pantofilor spor:

cunoaște-ți piciorul

Este important să îți dai seama ce particularități are modul în care alergi pentru a face primul pas către alegerea patofilor perfecți pentru sport. Piciorul nu trebuie să se deformeze în pantoful încălțat iar amprenta piciorului trebuie să fie cea naturală.

O modalitate de a determina forma piciorului este aceea de a face un „test umed”. Acesta presupune să îți umezești piciorul și să pășești pe o bucată de hârție maro.

Dacă amprenta arată întreaga talpă a piciorului fără nici o curbă în interior înseamnă că ai arcada joasă iar atunci când faci mișcareai nevoie de adidași cu talpă plată, care să te ajute să îți controlezi mișcarea.

Dacă banda care unește călcâiul cu degetele este puțin pronunțată înseamnă că ai arcada ridicată și nu calci suficient pe talpa piciorului. În acest caz se recomandă pantofii sport care preiau din impactul creat de apăsarea pe exterior a tălpii piciorului.

Ai un arc neutru dacă amprenta are o curbă distinctă de-a lungul interiorului. Pentru acest tip de talpă ai nevoie de pantofi sport de stabilitate, care reprezintă combinația perfectă între amortizare și suport.

alege mărimea potrivită, care să stabilizeze piciorul și absoarbe șocurile

Între degetul mare și vârful pantofului trebuie să rămână un spațiu liber de un deget, permițând astfel piciorului să aibă spatiu de mișcare în față până la 2 cm. Astfel, cât timp piciorul ia contact cu solul, pantoful trebuie să ofere suport.

pantofii sport nu sunt făcuți pentru a fi folosiți pe durată nedeterminată

Durata de viata a pantofului este determinată nu numai de greutatea și stilul de alergare, ci și de construcția pantofului în sine. Astfel, este recomandat ca după 500/600 km de antrenament să cumperi o pereche de pantofi nouă. O să observi că în pantoful nou musculatura și picioarele se simt altfel iar antrenamentul este mult mai plăcut.

Pentru a-ți alege pantofii sport perfecți pentru tine și pentru a beneficia de sfaturi de la specialiști, te invităm să vizitezi noul magazin Hervis din City Park Mall.

Aici vei descoperi pantofii perfecți pentru alergare, fitenss, fotbal, plimbări pe munte și timp liber.

Adidas-Kanadia-hervis-sports Asics-Gel-Nimbus-hervis-sports Nike-Downshifter-hervis-sports Reebok-SUBLITE-SUPER-DUO-hervis-sports Under-Armour-UA-Rapid-hervis sports