3 cărți de savurat împreună cu cei mici

Nu lăsa nicio zi să treacă fără de a citi ceva frumos!

Ca părinte, e foarte important să citești împreună cu copilul tău. Nu doar că astfel îl vei ajuta să-și exerseze cititul, să-și dezvolte imaginația și creativitatea, dar veți și petrece clipe minunate împreună. Faptul că alături de tine descoperă lucruri noi va întări și mai mult legătura dintre voi.

Așa că nu lăsa nicio zi să treacă fără de a citi ceva frumos cu și pentru copilul tău. Îți sugerăm câteva cărți care cu siguranță te vor încânta și pe tine, nu doar pe cel mic:

# Povești de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli, Francesca Cavallo

povesti-de-seara-pentru-fete-rebele_1_fullsize

A fost odată… o prințesă? Ei bine, nu! A fost odată o fetiță care voia să ajungă pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai bună tenismenă din lume, dar și o alta matematician și filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în aceasta carte de către 60 de ilustratoare din toată lumea. Regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți copiii mici și mari care vor să-și împlineasca visurile.

# Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, de Petre Ispirescu, editura Humanitas

petre ispirescu

Această ediție trilingvă – în română, engleză și franceză – a celebrului basm românesc te va ajuta să-ți reamintești nu doar povestea plină de tâlc pe care ai citit-o de atâtea ori în copilărie, ci și să-ți exersezi cunoștințele de limbi străine.

# Vreau să ştiu de ce, de Charlotte Grossetete, editura ALL

vreau-sa-stiu-de-ce

Această carte minunată îţi va fi extrem de utilă în momentele în care întrebările “întrebătoare” ale copilului tău te pun în dificultate. Cei mici au obiceiul de a-și exersa curiozitatea născocind întrebări complicate despre ei înșiși, despre oameni și viață în general. Când te trezești în fața unor întrebări precum: „De ce nu pot face întotdeauna ce vreau eu?”, „Părinții care au mai mulți copii îi iubesc pe toți la fel?” sau „De ce există războaie?”, vei găsi în această carte explicații complete însoțite de ilustrații pline de farmec. Nu doar că vei dezlega misterul pentru copilul tău, dar îl vei și ajuta să-și dezvolte imaginația și spiritul creativ.

Vino la Cărturești City Park Mall să descoperi cele mai frumoase și utile cărți pentru copilul tău!